TalentenTuin

Laat jezelf tot bloei komen!

Over mij - Paula Schenk

Mijn interesse voor (hoog)begaafdheid is al ontstaan in mijn jeugd door kinderen in mijn klas en omgeving. Heel speciaal vond ik het in klas 1/2 (huidige groep 3/4) dat een klasgenoot met een liniaal mocht werken en 'plotseling' aan de andere kant van de klas zat (hij was versneld!). Op de Pedagogische Academie verdiepte ik mij reeds in verrijkingsonderwijs.


Ruim 40 jaar werk ik op dezelfde basisschool. Daar zijn mijn rollen steeds veranderd: van handwerkjuf naar klassenjuf, naar zorgjuf, zorgcoördinator, Intern Begeleider, Specialist Hoogbegaafdheid binnen de school. 


In augustus 2017 ben ik als Begeleider Passend Onderwijs / Steunpunt Hoogbegaafdheid begonnen binnen het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Brabantse Wal. Ik coach leerkrachten bij hun hulpvragen en handelingsverlegenheid t.o.v. (hoog)begaafde leerlingen; ik ondersteun bij het opzetten van beleid op basisscholen. 


Maar ik ervaar dat (hoog)begaafde kinderen en hun ouders ook buiten de school hulpvragen hebben. Ik ga graag met deze kinderen zelf aan de slag: gesprekken voeren, stimuleren, werken aan hun talenten, denken in kansen, vaardigheden oefenen, ontdekken en ontwerpen, werken aan het welbevinden. 

Zij (en de ouders) hebben absoluut geen 'luxeprobleem' zoals nog steeds gedacht wordt door vele mensen en instanties. Deze kinderen én hun ouders / broertjes / zusjes lopen tegen heel wat problemen aan. 


Met mijn TalentenTuin kan ik voor deze kinderen én hun omgeving veel betekenen!

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen?
Bekijk dan de pagina 'Diensten'.